Gifant vzw

Origineel straattheater en Inspirerende workshops

t. +32 (0) 486 87 18 18

info@gifant.be

Wie is wij?

Hannes Goffin (°1977)

Zakelijke leiding, algemene coördinatie, (straat)theater en begeleider workshops/projecten (specifieke doelgroepen).

Zijn diploma van Meester in de Audiovisuele kunst (optie animatiefilm), aangevuld met een lerarenopleiding, was een logisch gevolg van de tekenmicrobe waar hij van kinds af aan al door gebeten was.

Al snel daarna raakte hij geïnteresseerd in theater en schoolde hij zich verder bij via workshops en theateropleidingen. De vzw Gifant werd opgericht en de weg naar het straattheater lag open! Hij gebruikte zijn talent ook om als cliniclown zieke kinderen een hart onder de riem te steken. Die ervaring kwam later van pas in zijn job als leerkracht in de kinder- en jeugdpsychiatrie (Fioretti). Daarin kon hij zijn artiestieke en pedagogische achtergrond bundelen en kinderen en jongeren opnieuw op weg helpen richting onderwijs, maatschappij en hun eigen identiteit. Hier leerde hij zijn collega Pieter kennen, met wie hij Duo Abbraccio oprichtte om samen kinder- en straattheatervoorstellingen te maken.

Tenslotte werkt hij als kunstenaar vanuit MUS-E Belgium aan projecten in lagere scholen.

 

Liesbeth Peelman (°1988)

Stafmedewerkster en projectcoördinatie

Liesbeth (°1988) werd als klein meisje al gauw door muziek gebeten. Op familiefeestjes werd steevast de dwarsfluit uit de kist getoverd om nadien rond te gaan met de pet. De muziekmicrobe liet haar niet meer los en Liesbeth trok naar het Brusselse Conservatorium om zich hier verder te verdiepen in het musiceren. Hier kwam ze terecht in een poel van creativiteit en richtte een paar ensembles op met wie ze nog steeds verbonden is. Verschillende projecten hebben Liesbeth geleid tot Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Tijdens de studies aan het conservatorium groeide ook de belangstelling voor het lesgeven. Als leerkracht leerde Liesbeth omgaan met leerlingen van alle leeftijden en elke afkomst. Momenteel geeft ze dwarsfluitles aan verschillende muziekacademies in Gent en omstreken. Het muzikantenleven en lesgeven zijn een passie maar ook het organiseren en leiden van projecten zijn voor Liesbeth een ware must. Liesbeth heeft ook diploma Cultuurmanagement op zak en staat in voor de projectcoördinatie van Gifant vzw.

 

Pieter Elias (°1980)

(Straat)theater en begeleider workshops/projecten (specifieke doelgroepen)

Van jongs af aan dook Pieter in de wereld van de muziek. Naast het bespelen van saxofoon en slagwerk belandde hij uiteindelijk in het Lemmensinstituut te Leuven (1998) waar hij zijn hogere opleiding muziektherapie afwerkte.
Bandjes-gewijs leerde hij de vrijheid kennen van het improviseren en het "spelen met" je instrument.
In 2005 floreerde hij 5 maanden in de warme, muzikale omgeving van Havana waar hij voluit werd ondergedompeld in de ruime wereld van de Cubaanse percussie.
Nu is hij reeds enkele jaren aan het werk in de kinderpsychiatrie "Fioretti" te Gent en is hij actief in enkele muzikale ensembles (La Jazzita; Renee; Les hommes de terre).
Met een drietal maanden flamenco-ritmes te gaan bestuderen in het Spaanse Sevilla (2010) hoopt hij zijn muzikale creativiteit en inspiratie te blijven prikkelen.

Ritme troef dus! En naast de passie voor muziek, verdiept Pieter zich ook in het theaterwezen, samen met Hannes, als DUO ABBRACCIO met hun straattheater en theatervoorstellingen.

 

Mike Claeys (°1976)

Begeleider workshops muziek en projecten.

Mike is een doorwinterd rapper die over gans Vlaanderen podia betreed om het publiek te verblijden met een dosis beats en woordkunst. Naast het dialectrap-ensemble The Sloofs waarmee hij in 2011 de titel "Meetjelander van het jaar" en in 2012 de halve finale van de Nekka wedstrijd bereikte, heeft deze mc een uniek concept ontwikkeld: rapmuziek voor patatjes. Als Meneer Megaferm maakt hij rapmuziek op maat van kleuters en ukkies uit de eerste helft van ons basisonderwijs. Optreden is 1 ding, maar er zit ook een kriebel om kinderen en jongeren zelf de geneugten van rappen te leren kennen. Zoveel talent is immers niet nodig om een degelijk rapflow onder de knie te krijgen. Via strak uitgekiende workshops voor zowat alle leeftijden trekt deze enthousiaste man doorheen onze regio's, gewapend met micro's beats en zelfs een heuse mobiele studio's. Need to say more? Ja nog één ding: rappen is volgens Mike iets voor iedereen: niet alleen de grote monden dus. Jongens, meisjes, alle kleuren, alle standen, klein, groot, dik en dun... vergeet dus alle hiphopclichés... en Check it out!!!

 

Marian Lesage (°1958)

Begeleidster workshops beeldende kunsten en (pedagogische) projecten.

In een levenscyclus van kind naar student, van moeder naar oma is zij constant op zoek naar schoonheid, creativiteit en nieuwe uitdagingen. Marian studeerde grafische vormgeving en beeldhouwen, behaalde een pedagogische bekwaamheid en volgt permanent diverse navormingen en cursussen. De vraag wat en hoe omtrent creatieve processen lokte haar, na 20 jaar dienst als graficus, naar het onderwijs en haar eigen beeldhouwatelier. "Mijn handen vormen materie, contrast, textuur, kleur, beweging en vorm tot een nieuwe tastbare inhoud."
Zij was leerkracht in diverse colleges en in de academie voor schone kunsten van lier. Momenteel deelt ze graag haar ervaring als docent muzische vorming in de lerarenopleiding.
Sinds 2011 vloog ze als 'coach in muzische educatie'. "Marian denkt samen met jou, soms binnen, soms buiten de lijntjes. Speels, prikkelend en onderbouwd."

 

Johan Van Tomme (°1973)

Theater en begeleider workshops theater en projecten

Johan is een laatbloeier in de kunstsector.
Het begon met een workshop improvisatietheater op zijn 27ste. Al spoedig werd hij opgemerkt door het impro-cemedygezelschap The Lunatics.
Daar groeide hij tot een vaste waarde, werd er opeenvolgend speler, MC (Master of Ceremony) en artistiek leider. Nog steeds is hij vaste trainer bij The Lunatics.
Met The Lunatics stond hij in diverse theaterzalen in België en Nederland. Organiseerde hij een tournee met Neveneffecten.
Als parttime leerkracht in het lager onderwijs gecombineerd met een passie voor improvisatietheater en het kon niet anders of er kwam al spoedig een nieuw gezelschap. Knip. Meespeeltheater noemt hij het zelf. Met de kinderen mee op het podium improviseren.
Kortom, 14 jaar later met bakken vol ervaring in improvisatietheater.
Johan verdiende ook zijn strepen als stand-up Comedian (Zwaanske) en nam zijsprongen in het figurentheater.

 

Jan De Bruyckere (°1972)

Begeleider workshops media/projecten

Als kleine jongen kon ik uren kijken naar insecten in de tuin.
De macrolens van mijn vaders fototoestel diende als microscoop.

Jaren later heb ik mijn eigen fototoestel. De passie is gebleven.
Ik val nog altijd op details die anderen niet zien. Ik heb het oog van de fotograaf.

Ik werkte 4 jaar in een reclamebureau. Een mailing voor de bakkerij van mijn ouders
viel internationaal in de prijzen. Het werd de meest bekroonde direct marketing actie van België.

Ondertussen begeleid ik al meer dan 9 jaar audiovisuele workshops en cursussen. Met veel geduld,
humor en enthousiasme deel ik mijn kennis en ervaring over heel Vlaanderen.


 


 

Gifant werkt(e) graag samen met Mus-e Belgium, SportyCreactief, Outre Rue, Productions & Zonen, Stella Rossa, Eva Kahan (Circusplaneet), Liesbet Hermans, Dieter Christiaens, Benjamin Rummens (Cirque-Circulaire), Evert-Jan Mercier (Zinzi-Evertjan), Celine Debaquere, Lothar Grob (Dolle Pret), Karel Casier, Maarten Goffin(Bleeding Bulls), Leen Heylen (The Lunatics), Stijn Demeulenare (The Lunatics, Knip vzw), Hilbren Van Nieuwenbourgh, (The Lunatics), Zoë en Michael Shelfthout, Anya Verheyen, Patricia Wisher(Mus-e), Veronique Beauprez, Bart Vermeer, Steven Vrancken, Sophie Vanhomwegen(Mus-e), Steven De Rie, Joyce Denooze(Mus-e), Bart Merlevede, Het Levend Standbeeld, Jaak Lema, Lien Annicaerts, Daan Rosseels, … en anderen.