Pedagogische workshops

Door de constante groei van Gifant vzw en de blijvende positieve samenwerking met verschillende organisaties, brengen wij graag pedagogische workshops naar jullie toe! Dit jaar met onze fijne enthousiaste collega, Marian Lesage! Een krak in haar vak!

Gespot: Creamus in de klas

Marian Lesage vliegt uit. Ze komt dit schooljaar graag je pedagogische studiedagen creatief pimpen. Voor organisaties geeft ze ook creatieve teambuilding op maat.

Hoe haal ik meer creativiteit binnen in mijn klas? Hoe laat je leerlingen buiten de lijntjes denken?

Creamus heeft een nest vol methodieken en tips klaar om binnen de school- of organisatiemuren buiten het kader te leren denken. Marian Lesage is coach in muzische educatie en heeft ruime ervaring met leerlingen, (als kunstenaar in de klas) studenten en leerkrachten (als muzo docent in de lerarenopleiding). Dit schooljaar vliegt ze uit om die ervaring te delen in vier muzische workshops, van één of meerdere studiedagen. (telkens 1 dagdeel)

Buiten het kader

Creativiteit zoek je best buiten je vaste denkkaders. Stap eruit met losse, speelse oefeningen. Muzische vorming loert om de hoek maar is niet de hoofdmoot van de workshop. 'Buiten het kader' maakt teams sterker, creatiever én plezieriger.

De kunst van...

Met de drie gevarieerde en praktijkgerichte workshops van 'De kunst van …' scherp je de muzische goesting aan. De muzische eindtermen vormen de rode draad om doelgerichte leerlijnen te zien en spannende evaluatievormen te ontdekken.

 1. De kunst van verwondering
  Via spelletjes en concreet beeldmateriaal maak je de link tussen creativiteit, de leerstrategieën van Kölbe en de muzische eindtermen.
  Verbazing gegarandeerd!
 2. De kunst van (muzo)organisatie
  Leer meer over muzische leerlijnen, samenhang en integratie. Vertrek van een prentenboek en ga per graad als leerkracht aan de slag. Op slag bruikbaar lesmateriaal!
 3. De kunst van (muzo)evaluatie
  Hoe kan je muzisch evalueren? En waarom is muzisch rapporteren de moeite? Aan de hand van praktische tips en praktijkvoorbeelden zoek je samen naar een geschikte evalutievorm voor je school.

Praktisch

De drie workshops sluiten op elkaar aan. Je kan ze ook afzonderlijk boeken.

Help, een muis in de klas!

Op vraag geeft Marian met plezier workshops op maat van je leerlingen. Kunst is de inspiratiebron, maar zowat alle muzische domeinen komen aan bod. Klaar om een creatieve vogel in je klas binnen te laten? Fladderen door woord en beeld kan.

 

Al interesse?

Mail of bel ons! > +32 (0) 486 87 18 18

Wij luisteren en bieden aan wat voor jullie van toepassing is!