Blikverruimend

Creatieve workshop met duurzaam materiaal

Op een originele manier komaf maken met pmd of de vuilniszak halveren? Je leert het allemaal in onze workshop! We gaan aan de slag met blik, brik en bubbelplastiek en toveren ze om tot speelgoed en gadgets.

BLIKverruimend
Op interactieve wijze, met powerpoint voorstelling, zien we ook hoe kinderen in Afrika creatief met het afval omgaan. Je kan zelf met jouw kunstwerkje je steentje bijdragen aan het goede doel en zo op jouw beurt de Afrikaanse kinderen steunen. Het knutselen met deze materialen prikkelt niet enkel de ecologische gedachtengang, het verruimt je blik en draagt bij tot de sensibilisatie van jongeren.

Deze workshop wordt begeleidt door twee vrouwen die hun project met Afrikaanse kinderen aan jullie graag voorstellen. Om een multiculturele brug te bouwen tussen Afrika en België.

In samenspraak met de opdrachtgever kunnen de werkjes meegenomen worden naar huis of via Unicef/Oxfam verkocht worden. De opbrengst gaat deels naar onze projecten in Malawi en Zuid-Afrika. Dit kan deel uitmaken van het sensibiliseringsproces.

Contacteer Gifant
 
Jullie voorzien Een ruim lokaal met tafels en stoelen, beamer, verf (R/G/BL/W/ZW), verfborstels, grote scharen, schortjes en elk kind mag iets meebrengen van afvalmateriaal (zoals plastieke fles, blikjes, eirerdoosjes, yoghurtpotjes, melkdozen,...)
Materiaalkost 0,35 € / km vanaf Gent
Transportkost 0,30 euro / km vanaf Gent
Leeftijd

- 6 tot 9 jaar
- 10 tot 12 jaar
- 13 tot 16 jaar

- 17 tot 25 jaar

Opm: minimum 4 en maximum 20 deelnemers voor 2 begeleiders. Gifant beschikt over meerdere begeleiders indien de groep groter is.